Quin “amic” de la vella guàrdia convergent dona la cara per Calvet a les primàries de JxCat?

Felip Puig
Felip Puig

L’exconseller Felip Puig va ser una de les figures de més pes polític dels darrers anys de Convergència i ara és un dels suports amb què compta el conseller Damià Calvet, immers en la cursa de les primàries per ser el candidat de JxCat a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Puig era una de les cares més conegudes al fòrum Barcelona Tribuna quan Calvet, el passat mes de febrer, es va declarar disponible com a candidat de JxCat, i aquest diumenge ha participat en la trobada telemàtica que ha compartit Calvet amb “més de 300 amigues i amics”.

D’aquest “acte central” emmarcat en les primàries de Junts, els mitjans han destacat el fet que els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, també de la vella guàrdia convergent, donen suport al candidat Calvet, però un dels participants discrets ha estat Felip Puig. Com la majoria, s’ha limitat a saludar al principi de l’acte, protagonitzat per Calvet, Rull, Forn (només la veu), i Blanca Bragulat, l’esposa del també exconseller Jordi Turull.

Calvet és el conseller de Territori i Sostenibilitat, un dels departaments que va encapçalar Puig a la Generalitat, aleshores denominat de Política Territorial i Obres Públiques. Des de fa gairebé quatre anys, l’exconseller Puig presideix TRAM, l’empresa operadora del tramvia de Barcelona.

Es dóna la circumstància, a més, que Calvet i Puig han compartit un polèmic càrrec de confiança: Xavier Reinaldos, el cap de gabinet de Calvet i abans adjunt al cap de gabinet de Puig -a la conselleria d’Empresa-, que va ser condemnat per frau a sis mesos de presó i d’inhabilitació i al pagament de 150.000 euros. D’altra banda, quan va plegar com a responsable del Meteocat Oriol Puig, el germà de Felip Puig assenyalat per adjudicacions presumptament irregulars, Calvet va obrir-li les portes del Departament de Territori i Sostenibilitat com a assessor.

(Visited 481 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari