Catalunya prepara fer tests massius i autoproves a través de farmàcies

La intenció és copiar el sistema utilitzat des de fa anys per detectar casos de càncer de còlon

Una farmàcia

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han comparegut aquest divendres per anunciar un pla de cribratges massius i selectius per fer front a la pandèmia i evitar que la corba torni a pujar.

Aquest pla, que contempla fer cribratges anunciats i també per sorpresa, es posarà en marxa a partir de la setmana que ve, coincidint amb l’inici del pla de desescalada.

Un d’aquests cribratges és el de tests PCR que es vol fer a través de les farmàcies, que Argimon ha anunciat que no es faran prenent les mostres als establiments, sinó a casa.

El secretari de Salut Pública ho ha comparat amb els cribratges que es fan des de fa molts anys per detectar casos de càncer de còlon, en què es rep una carta a casa i es va a buscar un kit a la farmàcia.

La persona rebrà l’avís, haurà d’anar a recollir un kit similar que s’haurà d’endur, s’agafarà la mostra ella mateixa del nas, i després de desar-la, l’haurà de tornar a la farmàcia i tindrà el resultat al cap de 2 dies.

Ha dit que ja s’està parlant amb els col·legis de farmacèutics per organitzar aquestes recollides de mostres, però que les farmàcies no en sabran els detalls fins d’aquí a uns dies o setmanes.

Segons el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el que ara mateix es planteja és començar amb una prova pilot en una àrea delimitada de Barcelona i, si va bé, estendre el model a tot el territori.

Pel que fa a l’abast d’aquest tipus de cribratges, ha dit que encara no es pot precisar a quanta gent arribarà. El que sí que ha dit és que serà una sola prova per persona i que els resultats es penjaran a internet, a La meva salut.

(Visited 351 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari