Junts retira l’esmena amb què demanava més Guàrdia Civil al camp

Laura Borràs atribueix la proposta inicial a un error tècnic
Laura Borràs, al Congrés
Laura Borràs, al Congrés

Junts per Catalunya ha sol·licitat aquest dijous al matí al Congrés la retirada de l'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat amb què havia demanat més efectius de la Guàrdia Civil per combatre els robatoris en l'àmbit rural. La nova petició, signada per la diputada Laura Borràs, ha atribuït a un error tècnic la proposta inicial, en la qual JxCat adduïa que l'esforç preventiu dels agricultors i ramaders "no pot substituir la tasca policial".

Els diputats de Junts instaven el govern espanyol a destinar-hi més agents dels cossos i forces de seguretat, un reforç que consideraven "imprescindible", i l'interpel·laven esgrimint que "les institucions de l'Estat estan obligades a oferir un marc de seguretat" també als habitants del camp. En particular, sol·licitaven el reforç dels equips de lluita contra el robatori al camp (ROCA) de la Guàrdia Civil, així com més recursos materials.

El text de la formació puigdemontista, ara retirat, s'havia fet ressò de les queixes d'associacions de guàrdies civils relatives a la manca de mitjans, i no feia esment de les competències plenes en seguretat ciutadana del cos de Mossos d'Esquadra a Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.