La CCMA posa en mans de Florentino Pérez la continuïtat i la seguretat de les emissions de TV3

CLECE, una empresa del grup ACS del president del Reial Madrid, s’encarregarà durant 5 anys i per 4,75 milions d’euros de garantir el funcionament dels serveis elèctrics i tècnics dels mitjans de comunicació de la Generalitat
Florentino Pérez, president d'ACS i del Reial Madrid, en un acte de l

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha posat en mans de CLECE, una empresa del grup ACS (Actividades de Construcción y Servicios) presidit per Florentino Pérez, el manteniment i el funcionament correcte dels serveis elèctrics i tècnics que permeten la continuïtat de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio. El contracte el van firmar la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i Mercè Montesinos, en representació de CLECE SA, el passat 29 de juliol. El valor exacte del contracte és de 4.746.299,68 euros i té una durada de cinc anys.

En l’informe justificatiu de l’inici de l’expedient de contractació del “servei de manteniment i operació d’instal·lacions elèctriques, de climatització, i de fluids als edificis de la CCMA” es recorda que aquesta feina està totalment externalitzada i unificada des de fa cinc anys. Aquest servei inclou els manteniment elèctrics i mecànics dels centres de producció principals de la CCMA, incloses les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí i L’Hospitalet, les de Catalunya Ràdio a l’avinguda Diagonal de Barcelona i les delegacions d’ambdós mitjans a Tarragona, Lleida, Girona i Vielha. Entre els anys 2014 i 2018, l’empresa COMSA es va encarregar d’aquest servei per 556.020 euros anuals. L’any 2018 es va tornar a licitar i es va adjudicar a COMSASERVICE per 642.888 euros anuals. Dos mesos després de l’adjudicació aquesta empresa va demanar la rescissió del contracte adduint que “resultava antieconòmic, degut a l’increment de costos del sector”.

El contracte que ara han firmat la CCMA i CLECE té una durada inicial de dos anys i es prorrogarà automàticament per anualitats fins a sumar un màxim de 5 anys. Pels dos primers anys del contracte, CLECE cobrarà 1.898.519,87 euros, dels quals 1.818.519,87 correspondran al servei de manteniment fix i 80.000 a la reserva de fons per realitzar eventuals actuacions de manteniment extraordinari. Totes aquestes quantitats no incorporen l’IVA corresponent. Incloent-hi l’IVA, el cost del contracte puja a 5.747.500 euros.

En el document que recull les prestacions que es reclamen a CLECE, la CCMA considera que es tracta d’un contracte “essencial” pel bon funcionament de TV3 i Catalunya Ràdio, ja que es tracta “de dos serveis bàsics i estratègics del país per als quals és indispensable garantir el seu funcionament 24 hores al dia set dies a la setmana”. “La fiabilitat d’aquests serveis de comunicació passa per disposar d’unes instal·lacions elèctriques i mecàniques correctament dissenyades i dimensionades, redundades en tots els elements essencials, perfectament mantingudes i curosament monitoritzades”, s’assenyala en aquest document

CLECE SA, creada el 1992, és una de les deu empreses integrades al grup ACS i es dedica al manteniment de serveis, neteja, atenció a les residències, neteja, restauració, jardineria, logística i seguretat. Un informe de l’Observatori del Deute en la Globalització, datat el juliol d’aquest any, assenyala que és propietat al 100% d’ACS i que el seu principal accionista és el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, que té un 12,6% de les seves accions. Els empresaris Alberto Cortina i Alberto Alcocer en tenen un 8,6% a través de Corporación Financiera Alcor. Altres accionistes són les entitats financeres Société Générale (5,3%), Black Rock (4,9%) i Goldman Sachs (3%). L’any 2019 va facturar 1.579 milions d’euros i va tenir uns beneficis nets de 38 milions d’euros. ACS ha repartit aquest any dividends per valor de 630 milions d’euros.  

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.