El pla de reobertura allargaria l’horari dels restaurants fins a les 9 de la nit

El Govern hauria modificat les mesures de desescalada que compten amb el rebuig dels sectors afectats
Els bars i restaurants tornaran a obrir les terrasses

El pla de desescalada del Govern, filtrat durant la jornada d'ahir i que demà hauria d'aprovar el Procicat, ha patit algunes modificacions després de la reunió del seu consell assessor. Així ho ha avançat avui RAC1, que ha assegurat que les noves mesures afecten especialment la restauració, que veuria ampliat el seu horari fins a les 9 de la nit.

Així, els bars i restaurants podran obrir les terrasses sense un límit d'aforament sempre que les taules estiguin separades dos metres. A l'interior dels locals es fixa un límit de l'aforament del 30% amb una separació de les taules de dos metres, sempre que estigui ben ventilat. L'ampliació de l'horari fins a les nou permetria ampliar l'activitat als sopars, tenint en compte que el Govern preveu, per ara, el manteniment del toc de queda durant els dos pròxims mesos.

També s'ampliaria l'aforament als equipaments culturals (museus, sales d'exposicions, cinemes, teatres i sales de concerts) al 50% amb un màxim de 600 persones i no 500 com determinava el pla de treball.

Quant a les activitats socials, no hi podrà haver reunions de 10 persones, corresponents a un màxim de dos grups bombolla de convivència habituals fins a la tercera fase, que coincidiria amb les festes de Nadal.

El pla en què treballa el Govern preveu el manteniment del confinament perimetral municipal en la primera fase, que passaria a ser comarcal en una segona fase i per àrees en una tercera. Totes les mesures s'aniran modificant, però, en funció de la situació epidemiològica de la Covid-19.

D'altra banda, el pla ha estat durament contestat pels sectors afectats, sobretot pel de la restauració, Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona, va desqualificar la proposta, davant la incapacitat que tindria de "reactivar el sector en condicions de mínims".

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides