Crisi al govern per les filtracions de mesures anti-Covid

ERC deixa la reunió extraordinària i reclama lleialtat als consellers de JxCat
Pere Aragonès
Pere Aragonès

Els representants d'Esquerra Republicana han abandonat la negociació de les mesures contra la pandèmia de la Covid-19 fins que s'aturin les filtracions, que retreuen als seus socis de govern, Junts per Catalunya. Fonts governamentals citades per diversos mitjans asseguren que ERC reclama un pacte de lleialtat a JxCat.

A la reunió, que se celebra telemàticament, estava prevista la participació del vicepresident i president interí, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, per part d'ERC, i de Meritxell Budó, consellera de la Presidència, Damià Calvet, conseller de Territori, i Miquel Sàmper, titular d'Interior, per part de JxCat.

A primera hora d'aquest dimecres, RAC1 havia avançat que es modificaven les restriccions sobre la restauració en aquesta reunió extraordinària, amb mesures com l'obertura dels restaurants fins a les 21 hores i no fins a les 17 hores, com s'havia avançat. El detonant de la reacció d'ERC ha estat la publicació d'aquestes modificacions, debatudes la passada nit.

ERC lamenta, en la línia expressada els darrers dies, que les filtracions creen confusió als ciutadans. En aquest sentit, Aragonès ha rebutjat al Parlament aquest dimecres que es prioritzin "interessos individuals" o de sectors econòmics, en al·lusió a la disposició del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, a donar suport a la reobertura del sector de la restauració.

El subdirector de Protecció Civil a Catalunya, Sergio Delgado, havia lamentat les darreres hores la filtració de l'esborrany de Salut, un fet que considera "una falta de respecte" a la feina dels tècnics contra la pandèmia, als ciutadans, dels quals diu que "mereixen tenir certeses i no rumors", a les activitats econòmiques afectades i a les institucions.

Aquest dimarts, en la roda de premsa posterior a la reunió ordinària del govern, la consellera i portaveu Meritxell Budó havia negat que hi hagués dos sectors del govern català negociant entre ells i havia afirmat que treballaven plegats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.