La Generalitat dona 57.000 euros a una iniciativa de l’impulsor del web que felicitava Jordi Pujol

Welcome Talent Society ha rebut l'ajut per fer el portal cataloniatalent.cat en la convocatòria de subvencions per propostes "que contribueixin al foment del periodisme i l’enfortiment de l’espai de comunicació”
Bru Recolons, Xavier Sala i Martín y Joan Canadell, en la presentaci
Bru Recolons, Xavier Sala i Martín y Joan Canadell, en la presentación de los premios Talent Cambra

El Departament de Presidència de la Generalitat ha subvencionat amb 57.000 euros l'associació Welcome Talent Society en la convocatòria de subvencions “a entitats sense ànim de lucre i organitzacions professionals del sector de la comunicació per al desenvolupament d’iniciatives que contribueixin al foment del periodisme i l’enfortiment de l’espai de comunicació”. Els beneficiaris d’aquesta convocatòria, dotada amb 1,44 milions d’euros, es van conèixer el passat dia 12.  El promotor de Welcome Talent Society és Bru Recolons, responsable de la plataforma Tagamanent Construir, que va crear webs de suport a l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, com la que va servir per felicitar-lo quan va complir 90 anys el passat mes de juny. La subvenció a Welcome Talent Society és, precisament, per la realització d’un altre web que, de moment, no està operativa: cataloniatalent.cat.

Welcome Talent Society es presenta com un “equip de professionals de diferents àrees, enamorats de les marques Barcelona i Catalunya, que aporten el seu coneixement a un projecte de millora de la imatge d’aquestes mitjançant la recerca i l’impuls del talent”. El seu web a Internet és premistalent.cat. En aquest portal s’hi recull la informació sobre les edicions anteriors d’aquests premis. La del 2019 va premiar, entre d’altres, La Marató de TV3, els empresaris Víctor Grífols i Antoni Vila Casas, o Josep Espar Ticó, un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya juntament amb Jordi Pujol.

L’edició de 2020 no es va poder celebrar amb públic per culpa de la pandèmia i va ser substituïda per un programa emès per TV3 el 19 d'agost, presentat per Helena García Melero. El premi d’honor científic es va concedir a la Fundació de Lluita contra la Sida, dirigida pel cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet. A Gerard Piqué, futbolista del Barça, se li va atorgar el premi d’honor Ambaixador de Catalunya 2020. El programa de TV3 va durar una hora i quart i el va cloure una entrevista de vint minuts amb l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra.

Els Premis Talent compten amb el suport d’entitats com la productora audiovisual Mediapro, el portal digital El Nacional, l’Agència Catalana de Turisme, l’Agència de Residus de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat, Parlem telecom, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, el Futbol Club Barcelona o la Diputació de Barcelona. Aquests premis han passat a ser coneguts com a Premis Talent Cambra, després que la Cambra de Comerç de Barcelona, presidida per l’independentista Joan Canadell, els hagi donat suport econòmic.

Una cinquantena d’entitats han rebut ajuts en aquesta convocatòria. Welcome Talent Society ha estat una de les que ha rebut més diners. Només l’han superat quatre: l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Per sota d’ella han quedat empreses i col·lectius del sector de la comunicació com l’Associació Catalana de Mitjans Locals (17.000 euros), l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (17.000), el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (12.000), la Fundació Blanquerna (12.000), el Sindicat de Periodistes de Catalunya (8.000), la Fundació Periodisme Plural (5.000) o l'Associació de Mitjans de Comunicació Local (2.000).

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.