Els restauradors rebutgen el pla del Govern i volen la dimissió de Vergés

El Gremi de la Restauració també demana un rescat per als sectors i negocis més afectats per la crisi
Alba Vergés

El Gremi de la Restauració ha rebutjat la mesura del Govern d'obrir bars i restaurants des de les sis del matí fins a les cinc de la tarda. Roger Pallarols, director del Gremi, ha desqualificat la proposta, davant la incapacitat que tindria de "reactivar el sector amb condicions de mínims". També ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, atès que segons Pallarols està "clarament superada per la situació" i és "incompetent", tal com ha explicat en declaracions a TV3.

El Gremi de Restauració també ha comparegut en un acte a la Llotja de Mar aquest matí. A banda de rebutjar els horaris proposats per la conselleria de Salut per a l'obertura dels establiments, també han demanat un rescat per als sectors i negocis més afectats per la crisi.

El Gremi ha demanat l'obertura tant de terrasses com d'interiors, atès que hauria de ser una mesura inclusiva per a tota mena d'establiments. "No acceptarem que només s'obrin les terrasses", han remarcat.

La proposta dels restauradors preveu tres fases. La primera comprèn entre el dilluns que ve i el 8 de desembre i inclou l'obertura dels establiments al 30%, ampliable a la meitat de l'aforament si és possible respectar una distància de dos metres entre els comensals de taules diferents en espais tancats i d'1,5 metres en terrasses.

Per tal d'assegurar un servei segur durant les tres fases, s'han emmirallat en les mesures de protecció preses a les escoles i volen implementar mesures estrictes de seguretat. Entre aquestes s'inclouria grups màxims de sis persones, distàncies de seguretat, controls d'accés, ús de la mascareta entre plats i ventilació dels espais.

Tampoc no han acceptat poder obrir els establiments només fins a les cinc de la tarda. Han demanat poder servir sopars de set a nou del vespre i han defensat així un "horari europeu".

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.