Catalunya sobrepassa la barrera dels 15.000 morts en nou mesos de covid

Mentre el risc de rebrot continua baixant, Salut notifica 56 noves defuncions i més de 2.000 nous positius
Prova de covid 19

La pandèmia ha deixat 15.013 morts a Catalunya en nou mesos de la covid-19. Aquest dissabte, el Departament de Salut ha notificat 56 noves defuncions. La mortalitat d'aquesta segona onada és molt inferior a la primera, però continua sent especialment crua amb la gent més gran. Fins ara les residències han concentrat gairebé la meitat de totes les morts, el 47%.

La primera mort per coronavirus a Catalunya va ser el 6 de març. Des de llavors, en nou mesos, el coronavirus ha deixat de mitjana 60 morts diaris. Poc més de la meitat, el 51% són dones i la gran majoria són persones grans: vuit de cada deu morts per coronavirus tenien més de 74 anys. El 10%, entre 65 i 75 anys. Els morts entre més joves de 64 anys, no arriben al miler. Entre ells, 2 nens de menys de 15.

D'altra banda, el balanç de Salut d'aquest dissabte ha registrat un descens de persones ingressades als hospitals, 160 menys que ahir, deixant el total a 2.466. També baixen el nombre de pacients a UCI, deixant el total a 583.

El risc de rebrot baixa 39 punts més en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 517, segons l'última actualització. La velocitat de propagació, l'Rt, baixa a 0,83, i la incidència a 14 dies retrocedeix fins a 656,52 (era de 686,30 en l'anterior balanç). En paral·lel, s'han declarat 2.903 nous casos positius, deixant el total a 315.561.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides