La CCMA mima la productora Incís Films

Li paga 200.000 euros per tretze capítols breus de ‘La SuperCol’ després que TV3 hagi emès un documental seu que exhibia el patiment dels familiars dels independentistes presos i un altre que rentava la imatge de Jordi Pujol
Promoció de la sèrie de TV3 i Incís Films 'La SuperCol',
Promoció de la sèrie 'La SuperCol', de TV3 i Incís Films

TV3 ha estrenat aquest divendres 13 de novembre la sèrie La SuperCol per la qual la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha pagat 200.000 euros a la productora Incís Films. La SuperCol compta, a més, amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat que dirigeix Damià Calvet (JxCat). El 2020, aquesta productora ha ingressat 401.981 euros gràcies als documentals que li ha adquirit i emès TV3. A més de comprar La SuperCol, la CCMA li va pagar 129.994,92 euros per la realització de quatre capítols especials del programa L’Ofici de sobreviure, a càrrec del periodista Gaspar Hernández, que analitzaven l’impacte psicològic de la pandèmia, i 71.986,80 euros pel documental “L’altra cara del vi”.

Incís Films havia aconseguit vendre el 2016 a TV3 la versió televisiva del programa L’ofici de viure que Gaspar Hernández dirigeix i presenta a Catalunya Ràdio des de fa 14 anys. Pels 13 capítols d’aquell any, la CCMA li va pagar 242.997 euros. El 2018, va renovar aquest contracte per una quantitat similar. El 2019, els ingressos d’Incís Films pels contractes amb la CCMA es van reduir a uns 142.000 euros per l’emissió al programa Sense Ficció de TV3 de dos documentals polèmics.

Un d'aquests documentals va costar uns 72.000 euros i es va emetre el 9 d’abril. Va ser Un procés dins el Procés, dirigit per Gaspar Hernández que mostrava “el procés psicològic i emocional que estan fent les famílies dels presos”. La promoció del reportatge deia que “és la primera vegada que en un documental les famílies expliquen des de la intimitat de casa seva les eines psicològiques que han adquirit durant els últims mesos per afrontar la realitat i ser més resilients”. L’altre documental d’Incís Films que va ser controvertit aquell any és Mossos: llums i ombres.

El contracte entre la CCMA i la productora es va signar el 5 de juny per un valor de 70.000 euros. La polèmica va esclatar per l’aparició de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, en aquest documental. L’escàndol va obligar als seus responsables a incloure un rètol al final de la seva emissió en què es deixava constància que algunes de les persones entrevistades estaven en desacord amb la participació de Pujol.

Des de la seva fundació, ara fa quatre anys, la productora Incís Films, amb seu a Subirats i dirigida per Guillem Carol, ha rebut de la CCMA una mica més d’1 milió d’euros pels diferents programes emesos a TV3. Està associada a Giny Comunicació, empresa de la qual en forma part Jordi Cabré, nebot de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, que ha tingut diversos càrrecs a l’administració de la Generalitat als departaments de Cultura i Justícia.

Gaspar Hernández cobra uns 32.000 euros anuals pel programa L’ofici de viure, que té com objectiu “oferir eines als oients a fi que cada dia puguin gestionar els seus estats d’ànim i evitar els daltabaixos emocionals”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.