Aragonès diu que “ningú és perfecte” quan se li pregunta per Homrani

El president català en funcions afirma que "ningú pot sortir dient: jo ho he fet millor que els altres"
Aragonès a TV3

El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, el republicà Pere Aragonès, ha afirmat que "evidentment, ningú és perfecte" quan se li pregunta per la gestió del conseller de Treball, Afers Social i Famílies, el també republicà Chakir El Homrani, referent a les actuacions d'aquest darrer per fer front als reptes de la pandèmia de la covid-19. Aragonès ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TV3.

Aragonès ha afegit que "evidentment, les coses que no es fan bé, el que exigim és la responsabilitat d'arreglar-ho i de solucionar-ho". Però Aragonès ha aprofitat per lamentar les queixes que arriben a Homrani dels socis de govern de la Generalitat. El president en funcions ha dit que "ara el que no podem fer és entrar en picabaralles polítiques. I per tant, màxima responsabilitat a tots els membres del govern, i el problema de cada membre del govern és el meu problema. I per tant, jo estaré al costat d'ells, sigui qui sigui; sigui del partit que sigui".

Tot i que en el pacte al qual van arribar JxCat i ERC per posar Aragonès de president en funcions va quedar escrit que aquest no podria cessar o nomenar consellers, el vicepresident ha afirmat que "jo mantinc la confiança en tots els membres del govern, en tots sense excepció. I el Departament de Treball és el departament que, juntament amb el Departament de Salut, està afrontant una part molt important dels problemes de la ciutadania que hi ha en aquest moment".

De fet, Aragonès ha demanat que deixin de sortir a la llum pública les picabaralles que hi ha entre els diferents departaments de la Generalitat de com volen enfrontar cadascun la pandèmia, com les diferències de criteri que s'han publicat entre el Departament d'Empresa, en mans de JxCat, i el de Salut, en mans d'ERC. Aragonès ha dit que "el què demano, i així ho he traslladat al conjunt del govern, és que aquestes propostes les fem en el si del govern. Defugiré de qualsevol picabaralla o debat que a la gent li pugui semblar partidista. Perquè en la situació en la qual estem això és el que menys, a la ciutadania, menys accepta".

Sobre el caos generat pel govern català entre els treballadors autònoms en la petició per internet d'ajudes econòmiques per la crisi del coronavirus, Aragonès ha dit que "reconec que no ha sortit com volíem que sortís, i reconec que per molta gent ha produït angoixa i indignació. Ens hem pronunciat el respecte, i jo no tinc cap problema en reconèixer que quan una cosa no va bé s'han de trobar les maneres de solucionar-ho". Aragonès, però, ha aprofitat el tema per carregar contra el govern central, en firmar que "mentre fem aquesta mesura de suport, veiem com les quotes d'autònoms de tot l'any es cobren a finals d'octubre i per això també hem exigit al govern de l'Estat (…) que si nosaltres fem aquest esforç, ells també l'han de fer".

Malgrat que algunes veus s'han aixecat defensant que el govern de la Generalitat gestiona millor, i de ser Catalunya un estat independent l'afectació de la pandèmia seria una altra, Aragonès ha declarat que "aquesta pandèmia ens ha ensenyat que no podem, ningú pot sortir dient: jo ho he fet millor que els altres. No, perquè ens ha donat una lliçó d'humilitat a tots, i als governants als primers".

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari