El programa de Marcela Topor a la XAL costa més de 300.000 euros l’any

L’esposa de Carles Puigdemont és l’únic membre de ‘The Weekly Mag’ que cobra el juliol i l’agost sense treballar
Mathew Tree, Màrius Serra, Marcela Topor y el reportero Humberto en '
Mathew Tree, Màrius Serra, Marcela Topor y el reportero Humberto en 'The Weekly Mag'

El programa The Weekly Mag que dirigeix i presenta la tarda dels dissabtes a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) Marcela Topor, esposa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha costat més de 300.000 euros aquest any. Les dades incloses a l’Espai de Transparència de la XAL permeten calcular una despesa en contractes, lloguer del local on s’enregistra el programa i serveis d’il·luminació d’aquest espai de 294.856,13 euros. A aquesta partida caldria afegir-hi els sous que cobren els col·laboradors Mathew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera, que no apareixen consignats a l’Espai de Transparència.

Marcela Topor cobra puntualment 36.000 euros cada sis mesos. És l’únic membre de l'equip que cobra semestralment. És a dir, que el juliol i l’agost cobra sense treballar. La resta de col·laboradors fan dos contractes anuals; un, pels sis primers mesos de l’any i un altre, pels últims quatre mesos. Marcela Topor va cobrar aquests 36.000 euros pels programes emesos entre setembre i desembre de 2019 gràcies a un contracte signat amb la XAL que anava del 1 de juliol al 31 de desembre d’aquell any. En canvi, la responsable de la correcció lingüística del programa, que s’emet en anglès, Elisenda Bofill, va cobrar 9.450 euros per un contracte que va anar de l’1 de setembre al 31 de desembre. El guionista Antoni Cama i el responsable del disseny i els grafismes de The Weekly Mag, Roger Amat, també van subscriure contractes que abasten aquests quatre mesos.

La XAL aporta al programa de Topor diversos periodistes i tècnics de la seva plantilla i material tècnic, però s’enregistra en un local extern a les seves dependències. Es tracta del local del restaurant ARTTE, al carrer Muntaner de Barcelona. El lloguer d’aquest local ha costat 47.190 euros aquest 2020. A més, la XAL també ha d’assumir les despeses extres que comporta la il·luminació del restaurant per gravar el programa. Aquesta il·luminació ha costat 19.001,65 euros els primers sis mesos de l’any i, si es manté el cost del que va costar els quatre darrers mesos de 2019, el total de la despesa anual per il·luminar el programa serà de 40.041,13 euros.

The Weekly Mag, doncs, costa a la Diputació de Barcelona, que és la propietària de la Xarxa Audiovisual Local, més de 300.000 euros tot i que no se’n pot deduir la quantitat exacta per la manca d’informació dels diners que cobren Mathew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera. Des que es va estrenar el magazin d’entre una hora i mitja i dues de durada de Marcela Topor, el 6 d’abril de 2018, només en una ocasió ha aparegut una referència a l’Espai de la Transparència de la XAL sobre els pagaments a aquests col·laboradors. Va ser en la informació referida al contracte de Mathew Tree amb la XAL datat l’1 de gener de 2019. Durava fins el 30 de juny de 2019 i s’hi especificava que era per un import màxim de 3.300 euros. Del que han cobrat Màrius Serra i Sergi Cervera al llarg d’aquests dos anys i mig de programa no se’n diu res a l’espai de la transparència de la XAL.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides