La Síndica alerta del col·lapse a les oficines d’estrangeria per tenir el TIE

Augmenten les empreses fraudulentes que venen "cites" per 300 euros
cues immigrants

Obtenir una cita prèvia a l'Oficina d'Estrangeria per gestionar la targeta d'identitat d'estranger, el TIE, és habitualment dificultós, però amb temps de pandèmia esdevé una tasca titànica. Hores perdudes davant de l'ordinador per aconseguir una cita, programada per dos o tres mesos més tard, com explica la Guillermina, una jove argentina que està estudiant a Barcelona: "Vaig estar més de tres setmanes per aconseguir una cita i al final me la van donar per dos mesos més tard, amb la qual cosa portava ja tres mesos sense TIE. És indignant, per què si estàs sense TIE, no tens dret a treballar i fins i tot et poden fer fora del país".

La Síndica de Greuges de Barcelona ha rebut durant aquest 2020 més d'onze queixes de persones, les quals han tingut moltes dificultats per obtenir una cita prèvia a les oficines d'estrangeria. La Síndica, Maria Assumpció Vilà, ha demanat a l'administració una solució urgent davant el que considera una vulneració dels drets de les persones estrangeres. No tenir el TIE pot comportar multes des de 500 a 1000 euros.

Aprofitant el col·lapse administratiu i el temps que s'inverteix a aconseguir una cita, neix la picaresca. Hi ha empreses, advocats o particulars que s'han muntat un negoci il·legal de "venda" de cites amb les oficines d'estrangeria per uns preus que van des dels 100 als 300 euros. La Síndica de Greuges alerta que és una estafa i que és un tràmit que l'administració ofereix de manera gratuïta.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari