JxCat i ERC es barallen de nou, ara pel blindatge a la immersió lingüística

Junts rebutja l'esmena republicana perquè el castellà no sigui la llengua vehicular a Catalunya
Escola

El diputat de JxCat al Congrés Sergi Miquel ha rebutjat l'esmena d'ERC a la llei educativa impulsada per la ministra d'Educació, Isabel Celaá, perquè considera que "no protegeix" la immersió lingüística. Els republicans han pactat amb el govern espanyol eliminar de la 'Llei Celaá' que el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya però JxCat lamenta que "no és el blindatge" adequat.

En roda de premsa aquest dimecres a la cambra baixa, Miquel ha defensat l'esmena de JxCat que planteja suprimir tot el punt sobre llengües vehiculars, és a dir, el primer apartat de la disposició addicional 38 de la nova norma, que substituirà la 'Llei Wert'.

Segons JxCat, l'esmena d'ERC deixa la porta oberta a què el Ministeri d'Educació dicti a través d'un decret un percentatge de classes que cal fer en castellà a les escoles catalanes. El projecte de llei diu que "les administracions educatives garantiran el dret dels alumnes a rebre ensenyaments en castellà". Això "fa de tot menys blindar el sistema d'immersió lingüística", ha dit Miquel.

Per altra banda, la diputada d'ERC al Congrés Montse Bassa ha denunciat que JxCat diu "falsedats" sobre l'esmena dels republicans, i ha assegurat que la iniciativa "blinda" la immersió lingüística. Bassa ha considerat "molt greus" les declaracions de Miquel i ha remarcat que els grups catalans "haurien d'anar units" en aquesta qüestió.

En una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, Bassa ha afirmat que és "mentida" que l'esmena obri la porta a què el govern espanyol imposi hores de castellà via decret. La diputada republicana ha argumentat que el que fa és "deixar clar que es respectarà la normativa aplicable de cada territori".

(Visited 252 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari