La Generalitat ha pagat viatges, peatges i hamburgueses de Puigdemont i Alay

El cap de l'oficina de l'expresident anuncia accions legals contra la Guàrdia Civil per la "confiscació injustificada" del seu mòbil
Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Viatges de l'expresident Carles Puigdemont per participar en un fòrum de la Universitat de Groningen (Països Baixos), i al Regne Unit i Irlanda, que va fer quan la justícia espanyola el buscava, es van pagar amb diners de la Generalitat de Catalunya, revela Nius Diario a partir de documentació inclosa en diligències informatives de la Fiscalia de Catalunya sobre la contractació d'assessors de Puigdemont, que es troba sota investigació des del 2018.

Fonts properes a l'expresident de la Generalitat, segons el mateix mitjà digital, han confirmat l'existència dels pagaments, dels quals afirmen també que són legals i els emmarquen en l'activitat de Puigdemont com a expresident. A banda dels viatges, la Generalitat ha assumit despeses com altres transports no especificats i allotjaments.

Així mateix, el cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, va passar a la Generalitat una despesa d'11.000 euros corresponent a nombrosos viatges en avió, a destinacions com Brussel·les, les Illes Faroe, Londres, Amsterdam, Ginebra, Nova Caledònia, Eslovènia i Dublín.

A més, la Generalitat ha pagat a Alay peatges, taxis, aparcaments, àpats en diverses ciutats europees, entre els quals un dinar de 110 euros amb un relator de l'ONU i hamburgueses en establiments de menjar ràpid. També ha assumit dues multes per excés de velocitat -50 i 90 euros- a França d'un cotxe de la Generalitat, un viatge que coincideix amb l'època que Puigdemont va tornar a Waterloo procedent d'Alemanya, afegeix el mateix diari.

Per aquestes despeses, la Fiscalia considera que Alay ha abusat del seu càrrec i que es va apartar de les obligacions que li són pròpies per obtenir un enriquiment il·lícit, per la qual cosa es va querellar contra ell el febrer del 2020 per malversació i prevaricació. L'oficina de Puigdemont sosté que els viatges i les despeses d'Alay són justificades i oficials, i que l'obertura d'aquesta causa obeeix a "raons polítiques i no legals".

Accions legals
D'altra banda, l'advocat Gonzalo Boye ha anunciat que Alay emprendrà accions legals pel que considera una "confiscació injustificada" del seu telèfon mòbil per part de la Guàrdia Civil en la investigació sobre el presumpte desviament de fons públics al procés, en el marc de la qual el cap de l'oficina de Puigdemont va ser detingut la setmana passada. Es tracta del segon afer amb la justícia que té obert Alay, actualment en llibertat amb càrrecs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides