Confinament municipal els caps de setmana i tancament cultural, esportiu i de grans comerços

Les noves restriccions de la Generalitat no permetran entrar i sortir de Catalunya
Reunió extraordinària del govern català celebrada aquest dijous, 29
Reunió extraordinària del govern català celebrada aquest dijous, 29 d'octubre

L'enduriment de les restriccions que ha aprovat aquest dijous el govern de la Generalitat per frenar els contagis de la Covid-19 inclouen la prohibició d'entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana i el confinament dels ciutadans en els seus municipis els caps de setmana -entre les 6 del matí de divendres i les 6 del matí de dilluns-, mesures que no afecten els desplaçaments per anar a la feina, a l'escola o a atendre un familiar. Aquestes restriccions tenen una vigència de 15 dies.

Així mateix, el govern ordena l'aturada de l'activitat cultural, ja que cinemes, teatres i museus hauran de tancar, el mateix que els centres esportius, com ara els gimnasos. Els centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats tampoc poden obrir, excepte els que es dediquen a la venda d'aliments i als serveis essencials. El tancament de bars i restaurants, com havia anunciat el govern, es manté.

Quant als més joves i la docència, les activitats extraescolars queden suspeses, per bé que poden mantenir les que es realitzen en el grup bombolla de l'escola. Mentre que l'educació primària manté les classes presencials i les universitats segueixen amb l'ensenyament a distància, a la secundària es s'aplica a partir d'ara un model híbrid.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari