Ressò negatiu de l’Agència Espacial de Catalunya a ‘The Guardian’

El rotatiu britànic destaca que la Generalitat fa el "sorprenent anunci" d'una 'NASA catalana' quan lluita per contenir la pandèmia
Jordi Puigneró, presentant l'estratègia New Space i anunciant la cre
Jordi Puigneró, presentant l'estratègia New Space i anunciant la creació de l'Agència Espacial de Catalunya

La creació de l'Agència Espacial de Catalunya i del llançament de nanosatèl·lits, anunciats aquest dimarts pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, han obtingut un ressò negatiu en un dels principals diaris britànics, The Guardian.

La notícia d'aquest rotatiu, titulada "Catalunya invertirà en una NASA catalana i en satèl·lits", destaca en el subtítol que "el sorprenent anunci arriba quan la regió lluita per contenir les creixents infeccions de Covid". El text comença assenyalant que la inversió s'hagi presentat quan Catalunya "s'enfronta a la possibilitat d'un altre confinament" de dues setmanes, que estan estudiant les autoritats sanitàries, mentre els bars i restaurants fa deu dies que estan tancats "i bona part del sector de l'hostaleria, vital a Catalunya, està aturat".

D'altra banda, The Guardian destaca seguidament que Puigneró va afirmar que "allò que ell ha denominat «Nasa catalana» «democratitzaria l'espai» i portaria el desenvolupament d'una indústria de serveis que «encara està més enllà de la imaginació».

El diari britànic també esmenta en la seva informació que el conseller va rebutjar que aquesta iniciativa transgredís els límits competencials de la Generalitat i que, en aquest sentit, va adduir que "Espanya només controlava una àrea de fins a 50 km d'altitud, mentre que els satèl·lits catalans estaran a 2.000 km de la Terra", i que "l'espai és com les aigües internacionals".

D'altra banda, The Guardian es fa ressò del fet que la notícia "va ser rebuda amb incredulitat a Twitter". "Esteu totalment desconnectats de la realitat", "Això ja existeix de forma gratuïta en l'àmbit europeu i es diu Copèrnic" i "La república catalana conquereix l'espai enmig d'una pandèmia, en una crisi de pobresa, atur i recessió" són els tres tuits inclosos en la mateixa informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides