PSOE i Unides Podem acorden apujar els impostos als més rics

Sánchez i Iglesias anuncien que els pressupostos actuals tenen un 10,3% més d’inversió que els anteriors
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, presentant els pressupostos

El president del govern central, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon i ministre de drets socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, han presentat aquest dimarts les línies mestres del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat que aprovarà avui el Consell de Ministres. Després que els socialistes i els morats assolissin les darreres hores un pacte sobre l’Ingrés Mínim Vital i la regulació dels preus dels lloguers, Sánchez ha assegurat que els comptes són “inajornables” i “indispensables” per “la modernització i la recuperació del nostre país”, i ha afegit que “són els pressupostos que el nostre país necessita”.

Sánchez també ha informat que “aquests pressupostos tenen un 10,3% més d’inversió que els anteriors, incloent l’avanç dels 27.000 milions del pla europeu”. En una línia similar, Iglesias ha afirmat que “avui inaugurem una nova etapa que deixa endarrere la senda neoliberal”.

Entre els elements més rellevants dels comptes econòmics, destaca una inversió pública rècord de 239.765 milions d’euros, l’augment de tres punts de l’IRPF per les rentes del capital de més de 200.000 euros i la pujada de dos punts de l’IRPF per les rentes del treball de més de 300.000 euros. Les dues forces progressistes també han pactat un increment de l’impost de societats pels grans grups empresarials, un 40% més de recursos econòmics per la dependència, un 70,2% més d’inversió en educació i un 151,4% més en sanitat, un augment de les pensions no contributives i un reforçament del sistema de cures, entre altres mesures.

Al govern central, que té una majoria de 155 diputats al Congrés, li esperen unes setmanes de negociació amb altres grups polítics amb l'objectiu que li recolzin els comptes. 

 

 

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari