Un mort cada cinc dies, el trist balanç dels sensellar a Barcelona l’any 2020

Viure al carrer escurça els anys de vida en una mitjana de 26 anys menys que la resta de la població
sense llar

A Barcelona ha mort, durant aquest 2020, una persona sense llar cada cinc dies, és a dir 69 persones en total. Són dades d'Arrels Fundació que volen posar l'accent en la precarietat i la invisibilitat de les persones que viuen al carrer. De mitjana aquestes 69 persones tenien 56 anys, i la majoria d'elles, un 44% vivien i dormien al carrer.

El percentatge d'homes és molt superior als de les dones, 63 homes i 6 dones. La persona més gran ha estat la Dolors, amb 89 anys, que ha mort a un centre sociosanitari i la més jove 22, l'Imad, que va morir assassinat, el passat mes d'abril, mentre passava el confinament al ras. En els darrers cinc anys han mort 279 persones que vivien o havien viscut al carrer.

La pandèmia i els períodes de confinament han agreujat el problema de la gent que hi viu al carrer, ja que ha augmentat el nombre de persones que s'han trobat sense llar i sense un lloc on poder viure, mínimament estable.

Viure al carrer escurça els anys de vida en una mitjana de 26 anys menys que la resta de la població. Segons Arrels Fundació, i els habituals recomptes que fa de persones que viuen als carrers de la ciutat, A Barcelona 1240 persones continuen vivint al ras i han fet de sota portals, locals buits, parcs o entrades d'aparcaments els seus llocs habituals per dormir.

Segons Arrels Fundació, hi ha una relació directa entre estar més temps vivint al carrer i patir més vulnerabilitat i deteriorament greu. Només amb estar sis mesos vivint al carrer, una de cada quatre persones ja es troba en una situació de vulnerabilitat molt alta. Sis mesos és el temps d'espera per accedir a una plaça en un alberg municipal a Barcelona.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.