Ada Colau anuncia la instal·lació de 70 ambulatoris de campanya a Barcelona

Estaran en equipaments municipals i en carpes a l'espai públic per descongestionar els CAP
Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dilluns que s'està treballant per instal·lar 70 ambulatoris d'emergència en equipaments municipals i en carpes a l'espai públic per descongestionar els Centres d'Atenció Primària (CAP) per la crescuda de la pandèmia de la Covid.

L'alcaldessa ha explicat que, després de cedir temporalment 45 espais en equipaments municipals perquè els CAP puguin fer la campanya de vacunació de la grip "separada", ara s'està treballant amb altres emplaçaments perquè puguin fer també "circuits separats de PCR i Covid".

"Des de l'atenció primària ens traslladen que falta personal i que estan esgotats", ha explicat l'alcaldessa de Barcelona, que ha subratllat que l'ajuntament el que fa és "ajudar en el que podem", ha dit.

Colau ha recordat que qui "pilota" l'estratègia sanitària contra el coronavirus és el departament de Salut, que té les competències per a això, motiu pel qual ha eludit respondre a la pregunta de si tornaran a haver-hi hospitals de campanya a la ciutat com els que es van instal·lar a la primera onada de la pandèmia.

Tot i que ha insistit que no polemitzarà amb les decisions que prenguin les autoritats sanitàries, l'alcaldessa de Barcelona ha reclamat al departament de Salut "que arribin reforços a la sanitat pública" i que plantegi a la sanitat privada "que pot assumir més".
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.