Marxa lenta de taxis a Barcelona per reclamar un pla contra la pandèmia

Denuncien que “estan en una situació d’extrema emergència” i que el col·lectiu està en “fallida tècnica i abandonat per les administracions”
El sector del taxi, en una marxa lenta pels carrers de Barcelona

Centenars de taxistes han dut a terme aquest dilluns una marxa lenta pels carrers de Barcelona per reclamar ajudes econòmiques a les administracions, principalment al govern central, ja que asseguren que “milers de companys i companyes estan en una situació d’extrema emergència” i que el sector està en “fallida tècnica i abandonat per les administracions”.

La marxa, que està convocada per les associacions més representatives del sector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha començat a l’Avinguda Maria Cristina i ha finalitzat al Passeig de Gràcia, punt on els taxistes han aparcat els vehicles. A continuació, han anat caminant fins a la delegació del govern central a Catalunya per lliurar-li a la seva màxima representant, Teresa Cunillera, una carta amb les demandes que reclamen. El sector del taxi ha demanat a Cunillera que traslladi les seves peticions al Consell de Ministres.

En aquest sentit, el col·lectiu sol·licita una moratòria immediata a tots els préstecs vinculats a l’explotació; ajudes directes per evitar la ruïna de milers de treballadors; facilitar l’accés a la prestació i la seva justificació; mesures excepcionals que garanteixin la supervivència del taxi com a sector públic; i l’obertura amb caràcter urgent d’una via de diàleg amb l’executiu central.

Les associacions que han impulsat la mobilització han anunciat en un comunicat que davant la delegació del govern central a Catalunya també farien una una "gran" assemblea per decidir si convocaven noves accions de protesta.

D'altra banda, el col·lectiu Elite Taxi ha informat a través de twitter que la manifestació d'aquest dilluns era la "més important de la història del sector d'aquest país" i ha avisat que "no sabem quan l'acabarem". "Ens ho jugem tot", conclouen. 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.