On acaba de punxar estrepitosament l’ANC?

Calendari per la celebració d'eleccions al rectorat de la UAB
Calendari per la celebració d'eleccions al rectorat de la UAB

A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estat incapaç de proposar una candidatura a l’elecció de nou equip rectoral de la UAB. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va dir, el passat 25 d’agost textualment: “No podem permetre rectorats unionistes a la Universitat de Barcelona i la UAB”. Es queixava que aquestes dues universitats no havien donat suport als cinc membres de la sindicatura electoral que va crear el govern de la Generalitat per supervisar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 sobre la independència de Catalunya i que han acabat sent processats per acceptar aquest encàrrec.

«En el moment en què era més necessari, tenim les dues universitats catalanes més grans, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, en mans de rectorats unionistes. Aquesta és una lliçó del que no hem de permetre”, va advertir Paluzie. La UAB elegeix nou rector i equip de direcció aquest dimarts i dimecres i els resultats definitius es donaran a conèixer divendres. Només es presenta un candidat: el catedràtic d’Enginyeria Química, Javier Lafuente. Per tant, serà el rector que substituirà Margarita Arboix, que ha ocupat el càrrec els darrers quatre anys i mig.

Lafuente, que ha fet campanya amb l’eslògan “Fem UAB. La Universitat importa”, encapçala una candidatura que incorpora molts dels membres de l’equip amb què ha comptat  Arboix.  Al seu programa tracta de la docència, de la recerca, de les persones, de la projecció de la universitat o de millorar el seu finançament i transparència. No fa cap al·lusió a la independència de Catalunya. El fracàs de Paluzie a la UAB ha estat absolut.

La Universitat de Barcelona celebrarà les seves eleccions al rectorat el 26 de novembre. Les candidatures s’han de presentar entre el 28 d’octubre i el 6 de novembre. La presidenta de la ANC es podria presentar a rectora perquè, des del mes de març, és catedràtica d’Economia Aplicada d’aquesta universitat. El fracàs a la UAB és, però, un mal precedent perquè es decideixi a fer-ho.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.