Vergés parla d’un toc de queda entre les 22 i les 6 hores i superior a 15 dies

La consellera de Salut adverteix que aquesta mesura no significa obrir automàticament la restauració
La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat que la proposta que tenen ara sobre la taula de toc de queda el situa entre les 22 i les 6 hores, i ha remarcat que això no significa automàticament obrir la restauració. "Hi ha mesures que es complementen entre elles i no són intercanviables. Són independents", ha dit a Catalunya Ràdio, on ha recordat que bars i restaurants també tenen horari diürn i mouen molta gent.

Vergés ha admès que l'estat d'alarma i el toc de queda pot durar més de 15 dies. Segons ella, el govern espanyol es reunirà diumenge per aprovar-lo, acceptant que la Generalitat es quedi amb el comandament. Aquesta nova eina pot permetre prendre diferents mesures, ha dit, com ara contractar estudiants d'últim curs d'infermeria.

Segons Vergés, l'aplicació de l'estat d'alarma no suposarà una pèrdua de competències, sinó que es farà amb una delegació de l'autoritat a la Generalitat. Permetrà prendre decisions de forma àgil, sense haver d'esperar l'autorització del TSJC, i servirà per adoptar mesures com ara la contractació d'estudiants d'infermeria d'últim curs, decisió que es podria prendre pròximament.

"Els nostres centres es troben tensats i també ens demanen poder tenir aquestes eines", ha dit. Ara bé, ha assegurat que els hospitals no estan en situació de col·lapse, però sí que s'han de reorganitzar per poder atendre la covid sense deixar de fer activitat ordinària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides