Un regidor de Tarragona posa el seu càrrec a disposició després d’incomplir les mesures covid

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà (ERC), preveu pronunciar-se aquest dijous sobre la decisió del tercer tinent d'alcalde i portaveu municipal
El regidor Xavi Puig

El tercer tinent d’alcalde, conseller de Territori, Sostenibilitat i Seguretat, Medi Ambient i portaveu de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig (ERC), ha posat aquest dimecres el seu càrrec a disposició de l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà (ERC), després d’admetre que havia assistit dissabte passat a la celebració de la boda del seu millor amic on no es complien les limitacions d’aforament dictades per la Generalitat per limitar l’avanç de la covid.

Puig ha assenyalat en una publicació al seu facebook que “era una celebració de petit format”, però reconeix que “en arribar i veure que no es complien les limitacions d'aforament vigents hauria d’haver marxat i instar que ho fessin la resta de convidats”. En aquest sentit, remarca que “va ser un greu error per part meva” no haver-ho fet. “Com a ciutadà i com a càrrec públic, és una irresponsabilitat, en demano disculpes i n’assumeixo les conseqüències, per la qual cosa he posat el meu càrrec a disposició de l’alcalde”, conclou.

El banquet va tenir lloc a una casa particular del municipi tarragoní de El Catllar, i haurien estat els veïns els que haurien avisat a la policia sobre l’incompliment de les mesures sanitàries.

El batlle Pau Ricomà preveu pronunciar-se aquest dijous sobre la decisió de Puig.

La reacció dels grups municipals:

El PSC ha mostrat el seu “desconcert” per la notícia i ha lamentat en un comunicat l’actuació de Puig, però considera que la decisió presa és la correcta: “Lamentem molt el comportament del conseller Puig i li  reconeixem que hagi reconegut els fets publicats, així com haver presentat la seva dimissió com a Conseller de l’Ajuntament de Tarragona. Considerem que és la decisió encertada”.

Així mateix, remarquen que “en un moment en què el propi govern municipal ha demanat màxima exemplaritat a la ciutadania i a sectors com la cultura o la restauració, resulta difícil d’explicar que un servidor públic incompleixi les restriccions i considerem adequada la seva dimissió”, i asseguren que “l’exemplaritat a la vida privada és convenient, però en el cas dels càrrecs públics és exigible.”

Per la seva part, la regidora de la CUP, Laia Estrada, ha carregat a twitter contra els socialistes pel seu comunicat i ha emplaçat a dimitir els regidors del PSC que estan investigats en el cas de corrupció Inipro: “A Can PSC de Tarragona demanen als altres el que ells no són capaços de fer. Quan dimitireu per anar a judici PER CORRUPCIÓ pel #CasInipro?”

Per altra banda, Junts per Tarragona ha afirmat en un comunicat que "davant la gravetat dels fets en el sensible context que ens trobem, al conseller Xavier Puig l'honora haver pres la decisió de posar el seu càrrec a disposició de l'alcalde".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides