El TSJC condemna a quatre exmembres de la Mesa del Parlament per desobediència

Imposa a Corominas, Simó, Barrufet i Guinó una pena de vint mesos d'inhabilitació i multes de 30.000 euros
Judici a la Mesa del Parlament

El tribunal de la Sala Civil i Penal ha dictat sentència i condemna Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, com a autors responsables del delicte de desobediència en relació amb l'1-O.

La sentència imposa a tots quatre exmembres de la Mesa del Parlament de Catalunya penes de multa de deu mesos amb una quota diària de 100 euros i inhabilitació especial per a l'exercici de càrrec públic electe i de funcions de govern o administració, siguin en l'àmbit local, provincial, autonòmic, estatal o supranacional per temps d'un any i vuit mesos.

La mateixa sentència absol Mireia Boya del delicte de desobediència, amb tots els pronunciaments favorables, per entendre que la seva condició de diputada i presidenta de la CUP-CC no li atorgava les capacitats d'intervenció sobre la iniciativa que exigeix el tipus penal de la desobediència.

Pel tribunal, Boya queda exonerada en entendre's que no fou nominalment advertida pel Tribunal Constitucional i no ostentava condició representativa d'acord amb les exigències del tipus penal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.