TV3 amplia el contracte del ‘Planta baixa’ i pagarà 1,8 milions d’euros més

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals renova la confiança en Ricard Ustrell malgrat les tensions polítiques que ha generat el seu programa
Ricard Ustrell presenta el 'Planta baixa', el 15 d'octubre
Ricard Ustrell presenta el 'Planta baixa', el 15 d'octubre

El 17 de juliol del 2019, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va contractar els serveis de la productora La Manchester Radiofònica perquè realitzés un magazine matinal a TV3, de les 12 a les 14 hores, durant un any i set mesos. El van batejar com Planta baixa. La CCMA va valorar el cost dels 256 programes que incloïa aquest contracte fins el desembre del 2020 en 3,13 milions d’euros.  El 20 de maig passat va afegir 243.647 euros a aquesta partida per la realització de 19 programes més durant el mes de juliol. En total, La Manchester Radiofònica havia ingressat per aquest magazine 3.381.047 euros. Fins a finals de temporada, el juliol de l’any que ve, n’ingressarà 1,8 milions més després del nou contracte firmat amb la CCMA el passat 15 de juliol.

Per les dues temporades, doncs, la productora creada per Ricard Ustrell, director i presentador de Planta Baixa haurà cobrat 5.227.055 euros. A aquesta despesa cal afegir el del material i els serveis tècnics que aporta TV3. Per exemple, la construcció del decorat del programa la va pagar la CCMA i va costar prop de 90.000 euros. La compra de càmeres especials ha suposat una despesa addicional de 103.000 euros, també a càrrec de l’erari públic. Fins i tot, la creació de la sintonia del programa l’ha pagat la CCMA. El compositor Ignasi (Natxo) Tarrés va cobrar 2.800 euros per fer-la.

Actualment, el programa s’emet de 11 a 14 hores. Ha guanyat, per tant, una hora de durada en relació a la que determinava el contracte de la primera temporada. Potser això explica que Planta baixa hagi passat de costar 190.000 euros al mes a costar-ne 264.000. Són molts diners per un experiment periodístic que ha provocat algunes tensions polítiques. Els sectors més intransigents de l’independentisme el consideren massa tou. El digital El Nacional li té posada la proa i ha arribat a criticar Ustrell per posar-se una arracada.

També s’ha guanyat enemistats a la redacció de TV3. El comitè d’empresa li va regalar uns entrepans perquè es va queixar durant el programa que tenia un pressupost tan baix que no podia donar-ne a les persones que hi assistien com a públic. També va sobtar l’audiència més hiperventilada que critiqués que redactors d’esports de TV3 infringeixin contínuament el Llibre d’Estil de la CCMA que prohibeix els treballadors de la casa emetre expressions públiques a les xarxes socials o a altres mitjans de comunicació.

El repte que tindrà Planta baixa en aquesta nova temporada és com afrontarà uns mesos en què Catalunya estarà en campanya electoral. Ricard Ustrell ha estat una aposta del director de TV3, Vicent Sanchis. Una aposta no precisament barata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides