L’ajuntament de la Seu d’Urgell torna a enganxar en els nínxols els deutes pendents dels difunts

Una veïna d'Andorra paga un deute de 10 euros i demana a l'alcalde Fàbrega que "deixi en pau als morts"
Làpida del cementiri de la Seu d'Urgell amb un requeriment
Làpida del cementiri de la Seu d'Urgell amb un requeriment

Un any després de l'escàndol suscitat per l'enganxada de les notificacions dels deutes pendents dels difunts en les làpides del cementiri de la Seu d'Urgell, l'equip de govern (JxCat i ERC) encapçalat per l'alcalde Jordi Fàbrega torna a permetre que es repeteixin les mateixes actuacions municipals, en portes de Tots Sants.

Així, tal com es pot observar en les fotografies que s'adjunten, apareixen de nou els papers en els nínxols en els quals s'avisa als familiars dels difunts enterrats "dels impagaments de les taxes anuals corresponents a les sepultures o bé per esmenar els incompliments relacionats amb la titularitat".

Mentre l'ajuntament argumenta que aquesta és l'única fórmula per notificar alguns deutes per incapacitat de trobar els familiars dels difunts, aquest procediment es podria considerar d'il·legal per vulnerar la llei de protecció de dades.

Tot i que l'any passat Fàbrega va anunciar que no es tornarien a repetir fets similars, sembla que no es vulgui aprendre dels errors i, per sobre de tot, prevalgui recaptar el màxim possible de diners per a les malmeses arques municipals.

Per la seva banda, una dona andorrana que té enterrat al seu pare en una tomba al cementiri de la Seu d'Urgell ha fet efectiu el deute de 10 euros que devia el difunt a l'ajuntament d'aquest municipi.

A través de les xarxes socials arremet contra l'alcalde Fàbrega per haver permès l'enganxada de les notificacions, per segon any consecutiu a tocar amb la diada de Tots Sants, en les làpides de les persones mortes deutores.

En l'escrit qualifica l'actuació municipal de "penosa, fastigosa i denigrant" i demana al batlle que "deixi als morts en pau" i, alhora, que s'ocupi "del foc de la covid i de la pobresa que esteu provocant a la Seu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides