Desconvocada la vaga de metges de la primària per l’empitjorament de la pandèmia a Catalunya

El sindicat Metges de Catalunya assegura que “no abandona les seves reivindicacions” i que “només ajorna” les mobilitzacions fins que millori la situació epidemiològica
Cartells amb les reivindicacions dels metges de l'atenció primària

El sindicat Metges de Catalunya ha decidit aquest dimecres desconvocar i ajornar la vaga de metges de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) que tenia previst fer fins aquest divendres per “l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia de la covid-19”.

L’organització sindical ha assegurat en un comunicat que ha pres aquesta decisió "anteposant la cura a la salut de la població a la legítima i justa defensa de la millora de les condicions laborals i salarials del personal mèdic, el qual està patint, des de fa molts anys, una sobrecàrrega de treball asfixiant que fa saltar pels aires els més mínims estàndards de qualitat assistencial".

Metges de Catalunya, que havia convocat la vaga entre els dies 13 i 16 d’octubre, reclamava a l’ICS el compliment íntegre de l’acord de sortida de vaga de 2018, un increment de la plantilla mèdica, una millora de les retribucions per tal de retenir i captar el talent mèdic i la recuperació del 30% del poder adquisitiu dels professionals sanitaris, entre altres demandes.

En aquest sentit, el sindicat ha remarcat que “no abandona les seves reivindicacions” i que “només ajorna” les mobilitzacions fins que la situació epidemiològica millori a Catalunya. "Els responsables sanitaris i la població en general han de saber que, si es manté l’actual procés de destrucció massiva de l’atenció primària, els facultatius, esgotats i sense les condicions adequades per a l’exercici professional, no podrem atendre els problemes de salut dels nostres pacients. Si el present ja és esgarrifós, el futur serà infaust", han advertit.

Així mateix, l’organització acusa l’ICS i el Departament de Salut de "menysprear" la professió mèdica i de no atendre les seves reivindicacions, i lamenten que no s’hagin assegut a negociar cap de les demandes plantejades.

Metges de Catalunya subratlla que continuarà lluitant "per evitar el desmantellament del primer nivell assistencial i no ser còmplice de la negligència dels responsables sanitaris".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides