Situació límit a Andorra just abans del pont i amenaça de tornar a confinar

En els darrers dies hi ha hagut 128 casos nous de coronavirus i la taxa de reproducció s'enfila a 1,9
Hospital Nostra Senyora de Meritxell, d'Andorra

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha qualificat aquest divendres com de "situació límit" el moment que travessa Andorra arran de l'alt risc de rebrot del coronavirus. A hores d'ara, hi ha 128 casos nous des de la darrera actualització del passat dimecres i, en aquesta segona onada de la covid-19 es notifiquen 827 positius actius i una taxa de reproducció que s'ha enfilat a 1,9. La xifra total de casos d'ençà que es va iniciar la pandèmia és de 2.696 (1.840 corresponen a la segona onada).

S'han de lamentar dues noves defuncions, una ja comunicada aquest dijous d'un resident de Salita i una altra d'un home de 78 anys que havia estat ingressat a l'UCI per la Covid-19 i que, ingressat, ha mort per una afectació cardíaca. Aquestes dues defuncions eleven fins a 55 el nombre de morts a causa de la pandèmia.

Pel que fa a les persones hospitalitzades al Meritxell, hi ha ingressats 20 malalts, d'ells cinc a la Unitat de Cures Intensives i intubats. A la planta covid habilitada al centre sociosanitari del Cedre de Santa Coloma hi ha 14 interns procedents de la residència privada escaldenca de Salita.

Davant aquesta situació, just abans del pont del Pilar on s'espera una arribada important de turistes procedents de l'Estat espanyol, el titular de Salut no ha descartat del tot "fer un confinament" si la taxa de reproducció del virus se situa per sobre dels dos punts.

Martínez Benazet ha tornat a fer una crida a "la responsabilitat social" per poder frenar la pandèmia seguint les mesures de prevenció com "l'ús de la mascareta, el distanciament, la higiene de mans i limitar les interaccions".

Quant a les escoles, n'hi ha 25 amb vigilància passiva, 44 classes aïllades, 30 de les quals de manera total i 14 de parcials. Una de les escoles afectades és l'andorrana de Santa Coloma, un dels centres amb més alumnes del país que fins ara no tenia cap cas i que té una aula confinada. També hi ha 3 escoles bressol tancades i una aula de la fundació privada tutelar.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides