Torra, Puigdemont i Mas denuncien la “repressió política” que es viu a Catalunya

Els tres expresidents catalans compareixen junts a Perpinyà a la mateixa hora que Felip VI és a Barcelona
Torra, Puigdemont i Mas

Els tres darrers presidents de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas, han comparegut conjuntament a Perpinyà on han fet públic un manifest en el qual es denuncia que a Catalunya "hi ha presos polítics i exiliats, sotmesos a l'arbitrarietat de l'Estat". Pels tres expresidents, que coincideixen en haver estat inhabilitats pder la justícia, això "no és justícia, és repressió política".

Torra, Puigdemont i Mas, han comparegut a la mateixa hora en què el rei Felip VI participava a Barcelona en l'acte de l'entrega de premis de la Barcelona New Economy Week (BNEW), acompanyat del president del govern central, Pedro Sánchez. Es dona la circumstància que a l'acte on estava el Rei no hi ha assistit cap membre del govern de la Generalitat ni tampoc l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Els tres expresidents han coincidit en criticar el paper fet per Felip VI de cara al procés independentista català. En el seu manifest, han coincidit en el fet que Catalunya té un "conflicte polític amb l'Estat espanyol per voler exercir el dret d'autodeterminació". Per ​Torra, Puigdemont i Mas, la sortida aquesta crisi política demana aplicar "diàleg i mediació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides