Budó diu que “el rei dels espanyols” ha de demanar disculpes

La consellera de la Presidència, al contrari del que preveia Torra, confirma que el govern català no assistirà a l'acte de Felip VI amb empresaris
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha confirmat que l'executiu català no enviarà aquest divendres cap representant a l'acte de lliurament dels guardons del congrés Barcelona New Economy Week, on es preveu l'assistència del rei d'Espanya, Felip VI.

Després que l'expresident Quim Torra manifestés que creia que el govern que ha hagut d'abandonar recentment enviaria algun representant a l'acte, Budó ha assegurat que "no hi assistirem", però que després hi haurà uns altres esdeveniments als quals la Generalitat tindrà com a representant el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

La portaveu del govern català ha afegit que l'únic que esperen del "rei dels espanyols", com s'ha referit a Felip VI, és que demani disculpes pel discurs que va pronunciar el 3 d'octubre del 2017 contra la celebració del pseudoreferèndum de l'1-O.

D'altra banda, Budó ha dit que l'informe que han rebut de la Comissió Jurídica Assessora sobre com pot afectar la pandèmia de la Covid-19 en la jornada de les pròximes eleccions al Parlament "obre tots els escenaris". D'entrada, la consellera ha explicat que el govern català ha creat un "grup de treball" format per responsables dels departaments implicats en el control de la pandèmia i en el funcionament de la jornada electoral -Presidència, Exteriors, Salut i Interior- per determinar com poden garantir el dret a vot de tothom en aquesta situació i, alhora, assegurar que s'apliquen les mesures sanitàries a l'hora de votar.

Sobre la indisponibilitat a Catalunya de l'aplicació mòbil Radar Covid, Budó ha explicat que estan "acabant de fer" la integració del "sistema informàtic d'aquí", que segons assegura és "més complex" i això fa que la integració també ho sigui.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides