Quin català ha ‘perdut’ el referèndum d’independència de Nova Caledònia?

Intervenció de Puigdemont en un acte de Junts
Intervenció de Puigdemont en un acte de Junts

L'expresident de la Generalitat i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, s'havia manifestat favorable a la independència de Nova Caledònia, que aquest cap de setmana ha votat un referèndum per decidir si vol seguir formant part de França.

El cap de l'oficina de Pugidemont, l'historiador Josep Lluís Alay, es va fer ressò aquest divendres del posicionament de l'expresident català, recollit pel portal del canal de televisió France Info, segons el qual "Nova Caledònia té dret a convertir-se en un estat lliure, un estat independent, i pertànyer a la família de les nacions lliures del món". "Sempre tindreu el suport del poble català i el meu suport en particular", hi assegurava.

Puigdemont, que animava a votar als habitants d'aquest arxipèlag del Pacífic, es mostrava convençut que "aquesta vegada, hi haurà una àmplia majoria dels vostres conciutadans" que apostarien per la independència. La realitat, però, és que el no es va tornar a imposar, el mateix que ja va succeir l'any 2018. Irònicament, el té un suport a Nova Caledònia semblant al que obtenen en vots les formacions independentistes amb representació al Parlament: al voltant del 47%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides