El sumari de la Kitchen revela que Andbank va transferir diners de Joan Carles I a Suïssa

Félix Sanz Roldán hauria aturat una investigació al banc andorrà que hagués "escapçat" a l'independentisme
Joan Carles I
Joan Carles I

El sumari de l'operació Kitchen, el supòsit operatiu per a destruir les proves que tingués Luis Bárcenas contra el PP i els seus dirigents i protegir-los del cas de la seva caixa b mitjançant l'ús de fons reservats, també aporta novetats sobre altres causes.

Així, l'excomissari jubilat José Manuel Villarejo assegura en una conversa mantinguda amb un advocat, que l'exministre d'Economia i actual vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, va obtenir informació del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (SEPBLAC) sobre els "comptes i societats" del rei emèrit Joan Carles I a l'estranger.

Segons informa la cadena SER, Villarejo explica que el 2014, l'aleshores director del CNI, Félix Sanz Roldán, va decidir aturar una investigació a Andbank que hagués "escapçat" a l'independentisme català, per temor al fet que afectés Joan Carles I, en haver-se detectat transferències des de l'entitat andorrana al compte Soleado a Suïssa, gestionat pel suposat testaferro del rei emèrit, Arturo Fasana.

Villarejo, que al·ludeix a l'assumpte en diverses converses amb diferents interlocutors, entre ells el marit de l'exsecretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, afirma que aquesta investigació a Andorra era "clau" perquè afectava "4.000 empresaris catalans", molts d'ells donant suport a l'independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides