David Bonvehí atura les converses amb el PNC de Marta Pascal

El líder del PDECat creu que encara pot arribar a un acord electoral amb Carles Puigdemont
David Bonvehí

El líder del PDECat, David Bonvehí, ha aturat les converses amb el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) de Marta Pascal. Malgrat alguna reunió entre ells, i quan tot semblava que es començava a albirar una coalició electoral, Bonvehí ha decidit refredar les expectatives d'acord amb l'esperança que Carles Puigdemont i JxCat acabin acceptant una coalició electoral que deixi fora el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). Si més no, aquesta és la conclusió que han tret persones que han conegut les converses entre Bonvehí i Pascal. Ells van ser els encarregats per Artur Mas de pilotar el naixement del PDECat.

Però Pascal va ser descavalcada de la direcció per ordres de Puigdemont. Després d'uns mesos, qui va ser la líder del PDECat va decidir iniciar l'aventura en el Partit Nacionalista de Catalunya. Fins i tot, Pascal va cercar el vistiplau de Jordi Pujol, el qual va obtenir després d'una conversa privada.
Davant la marxa de Puigdemont i els seus acòlits del PDECat per fundar Junts per Catalunya (JxCat) com a partit polític i no com a marca electoral, Pascal, primer a través d'intermediaris i després directament, hauria buscat un pacte amb els seus antics companys del PDECat. La setmana passada van haver-hi algunes reunions entre intermediaris dels dos dirigents i, fins i tot, alguna conversa directa entre Bonvehí i Pascal.

Malgrat tot, Pascal hauria sortit de l'última trobada amb la sensació que Bonvehí encara espera que Puigdemont accepti una coalició entre JxCat i el PDECat. Tanmateix, Bonvehí no s'esperava que Puigdemont i Quim Torra fessin fora Àngels Chacón com a consellera. Malgrat que diverses fonts han apuntat a aquesta com a futura cap de cartell electoral, sembla que Chacon, a hores d'ara, no estaria jugant en aquesta partida.

La lenta fugida de militància ha provocat que Artur Mas, valedor de Pascal i Bonvehí, hagi fet públic que ell es manté dins del PDECat i que no s'apunta a l'aventura de Puigdemont. Amb l'aposta de Mas de romandre fidel, és possible que els dubtosos romanguin dins del PDECat, sobretot la militància més fidel als principis fundacionals de la Convergència Democràtica de Jordi Pujol. Per Mas, Àngels Chacon és "emblemàtica i eficient". Malgrat tot, Mas ha anunciat que no estarà en cap llista electoral, però que creu que pot ajudar en la definició ideològica.

Malgrat l'eventual ruptura de converses, persones que coneixen com s'estan desenvolupant creuen que els pròxims dies es pot anar cap a la ruptura total o bé cap a una entesa. L'objectiu és reunir el vot independentista no rupturista, que aposta per la via que segueix el Partit Nacionalista Basc, de reivindicació però, alhora, de pacte i acord amb el govern espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.