El Parc Natural de l’Alt Pirineu regularà l’accés per l’allau de gent

L'ens denuncia cues per fer-se la foto a la Pica d'Estats o de persones banyant-se als llacs alpins
Cim de la Pica d'Estats
Cim de la Pica d'Estats

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha anunciat que regularà l'accés de visitants per evitar la massificació en llocs com la Pica d'Estats, el port de Sotllo o Sant Joan de l'Erm. La direcció del parc ha decidit enviar un crit d'alerta després de la multitud d'excursionistes que s'han acostat a la zona aprofitant el pont de la Diada, sovint amb actituds incíviques, sense l'ús de mascareta i obviant les distàncies de seguretat.

En un fil a Twitter, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha adjuntat instantànies d'una cua de muntanyencs per fer-se la fotografia al cim de la Pica d'Estats (3.143 metres), gent banyant-se als llacs alpins –una activitat prohibida– o una llarga filera d'autocaravanes a la carretera cap a l'estació de Sant Joan de l'Erm.

Una última fotografia mostra una multitud de gent a la tartera del port de Sotllo, hàbitat de la sargantana pallaresa, una espècie protegida i en perill d'extinció. "Tot això ens porta a establir un sistema de regulació de l'accés a la zona conjuntament amb Àreu, ens local propietari dels terrenys i els accessos d'aquesta muntanya comunal, i l'Ajuntament d'Alins", va avançar la direcció del Parc Natural de l'Alt Pirineu, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat.

L'entitat no ha donat més detalls però va puntualitzar que la regulació "serà com s'acordi amb l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Àreu per evitar que es col·lapsin els aparcaments".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides