Sánchez i Torra pactaran l’ordre del dia per reprendre la taula de diàleg

El president català deixa clar que, per la part catalana, l'ordre del dia inclourà l'autodeterminació i l'amnistia
Pedro Sánchez i Quim Torra
Pedro Sánchez i Quim Torra

Quim Torra i Pedro Sánchez han acordat que els gabinets respectius preparin l'ordre del dia de la pròxima reunió de la taula de diàleg, que s'ha de celebrar a Barcelona. Segons fonts de la Presidència de la Generalitat, Torra i Sánchez han mantingut una conversa telefònica aquest dilluns a la tarda.

Sánchez ja havia avançat aquest dilluns al matí en una entrevista a TVE que trucaria a Torra aquesta setmana per reunir la taula de diàleg.

El president del Govern ha "deixat clar" a Sánchez que, per la part catalana, l'ordre del dia ha d'incloure l'autodeterminació i l'amnistia, "perquè és en aquestes qüestions on rau el conflicte polític català". Torra també ha insistit que la data de la reunió és "instrumental", ja que l'important és abordar l'arrel del conflicte.

Segons fonts de Palau, Torra també ha recordat a Sánchez les cites judicials que ha d'afrontar els propers 17 i 23 de setembre "per defensar la llibertat d'expressió".

ERC veu amb bons ulls desbloquejar la taula de diàleg, tot i que reclama passar "de la foto als avenços" i ha emplaçat el govern espanyol a explicar quina és la seva proposta per a Catalunya.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari