El 30% de les aules públiques supera a Catalunya la ràtio de 20 alumnes

El conseller Bargalló assegura que es revisaran tots els casos abans que comencin les classes
Josep Bargalló
Josep Bargalló

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, reconeix que un 30% dels alumnes incompleixen les ràtios. Així ho ha afirmat aquest matí en una entrevista feta al Via lliure de RAC1. Explica que aproximadament 1 de cada 3 grups de l'escola pública tenen ràtios de més de 20 alumnes i caldrà fer "actuacions extraordinàries immediates" abans que comenci el curs escolar. Unes accions que preveu tenir resoltes de cara a dilluns o dimarts.

Així, Bargalló explica que els espais alternatius ja es van buscar al juny amb la col·laboració dels ajuntaments i que en tenen a tots els municipis. "Aquesta setmana decidirem si cal utilitzar-los. Moltes direccions dels centres educatius prefereixen espais dins del centre", afegeix.

El conseller ha donat nous detalls de la represa del curs, com ara sobre l'ús de la mascareta: "Hauran de dur mascareta a l'aula tots els alumnes a partir dels sis anys en aquells municipis que no estiguin en verd (en els mapes de risc). Això ho revisarem setmana per setmana".

El conseller també ha replicat la intenció de la fiscalia de perseguir l'absentisme. "Els casos s'han de tractar amb molta informació i molta cura, abans de qualsevol acció punitiva".

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari