Es consuma el divorci postconvergent

Carles Puigdemont, els presos i la majoria de consellers del Govern també estripen el carnet del PDECat
David Bonvehí amb Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s'ha donat de baixa del PDECat. Així ho ha comunicat el president de la formació, David Bonvehí. Puigdemont assegura que continuarà "treballant, ara com a president de Junts per Catalunya, per mantenir una relació cordial entre les dues formacions".

Després, destacats càrrecs públics i noms rellevants postconvergents han seguit els passos de l'expresident. És el cas de la majoria dels consellers d'aquest espai, com ara la consellera de Presidència, Meritxell Budó; els consellers d'Interior, Miquel Buch; Territori, Damià Calvet, i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. En un comunicat conjunt, tots quatre culpen el partit de Bonvehí de no seguir el mandat de les bases i de judicialitzar la relació amb JxCat.

També ho han fet els exconsellers empresonats a Lledoners: Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. En una carta que ha enviat des de la presó a Bonvehí, Turull lamenta que les últimes decisions de la direcció fan molt complicat mantenir la doble militància. I com ja ha fet Puigdemont, allarga la mà per mantenir una relació cordial entre les dues formacions.

L'allau de baixes del PDECat no s'atura, consumant-se el divorci. Els regidors de JxCat a l'àrea metropolitana de Barcelona deixaran de ser militants del partit demòcrata a partir d'aquest dimarts. En un comunicat, els càrrecs locals consideren inadmissible la decisió de portar el nou partit de Puigdemont als tribunals pel conflicte sobre si pot fer servir les sigles de Junts. Els regidors metropolitans se sumen als senadors de JxCat i a l'exconseller Lluís Puig, que ja van estripar el carnet dissabte.

El partit que presideix Bonvehí calcula en unes 800 les baixes de militants a conseqüència de la pugna amb JxCat (un 7% del total). La vista per la demanda interposada pel PDECat contra JxCat pel control de les sigles serà el 25 de setembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides