La sol·licitud d’indult que demana la Lliga Democràtica enfronta els presos

La republicana Dolors Bassa defensa la idea, mentre que el líder de JxCat, Jordi Sànchez, la refusa
Dolors Bassa

La petició d'indult als presos independentistes que la Lliga Democràtica, formació política liderada per la politòloga Astrid Barrio ha anunciat, ha fet aflorar contradiccions entre els mateixos condemnats. Mentre que l'exconsellera d'Esquerra Republicana, Dolors Bassa, ha aplaudit la petició, l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, actual secretari general de Junts per Catalunya, s'hi nega rotundament.

La Lliga Democràtica emmarca la decisió en el desig "inequívoc" de contribuir a la "reconciliació entre catalans", i no "abonar cap confrontació" entre els governs català i espanyol. La Lliga diu que l'indult pot ajudar "decisivament" a fer que Catalunya "comenci a sortir de l'atzucac", i a encarar la resolució del conflicte amb l'estat.

Bassa ha afirmat contundent: "No soc Mandela ni màrtir". L'exconsellera republicana considera que, tot i que la "millor sortida seria una amnistia", la fórmula de l'indult que ha demanat la Lliga Democràtica pot ser una bona mesura. "Mentre no arriba una amnistia, què fem a la presó?, benvingut sigui un indult", ha dit tot i que considera que les condemnes són "molt injustes". El posicionament de Bassa, en tot cas, tampoc coincideix amb la idea del seu partit, que també s'ha mostrat contrari a l'indult.

D'altra banda, Sànchez no vol sentir a parlar d'indults, i emplaça a Barrio a visitar-lo a la presó. Segons la seva opinió, "no és èticament correcte demanar un indult sense consultar als afectats". Segons ell, "la solució al conflicte polític no passa per solucions individuals, la solució passa per resoldre la situació de tots els encausats i també dels exiliats".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides