Lleida s’apropa als nivells de contagi de coronavirus de principis de juliol

El Govern alerta de la situació, recomana no sortir de casa, i prorroga les mesures restrictives
Carpes a Alcarràs per fer cribatge massiu

El Departament de Salut ha alertat que la Regió Sanitària de Lleida està tornant a nivells de contagi de Covid-19 de principis de juliol. La gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, ha fet una crida la ciutadania a reduir la vida social perquè amb les dades actuals, la tornada a l'escola i a la feina prevista per als pròxims dies "pot suposar un problema".

Els testos PCR massius per detectar asimptomàtics han començat a Lleida ciutat pel barri de Balàfia. S'ha començat a fer proves als veïns d'entre 18 i 40 anys i la setmana que ve es continuarà per altres barris de la ciutat com Pardinyes i el Secà de Sant Pere, però també el Centre Històric i la Mariola.

Després d'un descens en el nombre de nous casos amb Covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida durant les darreres setmanes, el Departament de Salut ha constatat que la situació no s'està estabilitzant sinó tot el contrari, que tornen a augmentar. Farreny ha assenyalat per això que no es tracta d'una situació "exclusiva" de Lleida sinó que està passant al conjunt del país i per això ha dit que els pròxims dies faran una cerca activa de casos per trobar asimptomàtics en llocs on durant l'estiu hi ha hagut una incidència "alta i sostinguda en el temps".

Així, les mesures restrictives es prolonguen durant els pròxims 15 dies a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Lleida) davant la situació epidemiològica derivada de la pandèmia de coronavirus.

En concret, es manté la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat i la limitació de l'aforament d'actes religiosos al 33%, així com en bars i restaurants, que és del 50% tant a l'interior com a les terrasses, entre altres restriccions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides