Per què va tornar Triacom Audiovisual més de mig milió d’euros a TV3?

Careta d'entrada del programa 'Tot o res', emès per TV3
Careta d'entrada del programa 'Tot o res', emès per TV3

Pel tancament abans d'hora de la producció del programa Tot o res. Si més no, això és el que consta en l’addenda de modificació d’import del contracte principal entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Triacom Audiovisual ressenyada en la web de la transparència de la CCMA. Aquesta addenda data el contracte principal el 16 de desembre de 2016. Aquell dia, però, no apareix cap contracte entre aquestes dues entitats. Sí que n’hi ha un, amb data de 2 de novembre de 2016, pel qual la CCMA es compromet a pagar 1.623.340 euros a Triacom Audiovisual per la producció del programa El Mestre, un concurs de cultura general, entre els mesos de gener i juliol de 2017.

El programa que Triacom Audiovisual va estrenar el gener de 2017 es va acabar dient Tot o res i només es va emetre fins el 27 d’abril. Això explicaria que la productora hagués de tornar 540.948 euros a TV3. Aquesta addenda de modificació de contracte està datada el 26 d’octubre de 2017; és a dir, mig any després que se suspenguessin les emissions del concurs. Triacom Audiovisual es va refer ràpid d’aquest cop econòmic. Tres mesos després firmava un altre contracte amb la CCMA gràcies al qual ingressaria 550.858 euros per la producció de 13 capítols del programa Al Volant.

Triacom Audiovisual apareix en la interlocutòria del jutge José de la Mata en les seves conclusions sobre el cas del 3% de finançament il·legal de CDC. L’acusa de pagar 750.000 euros a l’empresa Hispart SA per la campanya de comunicació que va fer aquesta empresa per CDC a les eleccions que van portar Artur Mas a la presidència de la Generalitat el 2010.  A més, el jutjat número 1 de Lleida investiga Triacom Audiovisual i el seu màxim responsable, Oriol Carbó, per unes factures presumptament falses vinculades a la realització dels decorats dels programes ‘El Gran Dictat’ i ‘Fish & Chips’, emesos per TV3. Aquesta investigació va provocar la dimissió del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, del PDeCAT, a finals del 2018. Ara Triacom Audiovisual ha estat integrada a la gran productora que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet, Mediapro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides