El PSC denuncia que el temps d’espera per operar-se a Tarragona ha crescut un 23,7% en 10 anys

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra afirma que “Catalunya és una de les comunitat autònomes a la cua en pressupost sanitari per càpita quan el 2010 érem la tercera comunitat en tenir una major inversió”
La consellera Alba Vergés i el vicepresident Pere Aragonès
La consellera Alba Vergés i el vicepresident Pere Aragonès

La diputada socialista per Tarragona al Parlament de Catalunya, Rosa Maria Ibarra, va assegurar aquest dimarts que durant els darrers 10 anys “el temps d’espera per ser operat a la regió sanitària del Camp de Tarragona s’ha incrementat, de mitjana, un 23’7%”. Segons Ibarra, aquest augment ha tingut lloc en els 14 procediments quirúrgics garantits i no inclou les conseqüències que ha comportat la covid-19, ja que la comparativa es va fer amb les dades prèvies a la crisi sanitària actual.

La diputada del PSC ha subratllat que si la situació no és pitjor és pel “compromís de milers i milers de professionals de la sanitat pública que es mereixen un monument” i ha assenyalat que Catalunya necessita amb urgència un Govern “eficaç” i “no un grup d’agitadors sacsejant la confrontació”. Així mateix, Ibarra ha volgut recordar que durant els dos governs tripartits d'esquerres els 14 procediments quirúrgics garantits van aconseguir situar-se per sota dels sis mesos màxims de temps d’espera.

“No hem recuperat els paràmetres de qualitat en el servei que teníem abans de les retallades, com s’entesta a afirmar cada dia el senyor Aragonès. Un mal Govern com l’actual és un mal Govern, tot i el maquillatge que se’n vulgui fer a les portes d’unes eleccions. La realitat objectiva és que el pressupost del Departament de Salut es va reduir en més d’un 15% la primera meitat de la dècada anterior (uns 1.400 milions d’euros en retallades) i que ara Catalunya és una de les comunitat autònomes de l’Estat a la cua en pressupost sanitari per càpita quan el 2010 érem la tercera comunitat en tenir una major inversió”, ha afirmat la parlamentària socialista, que ha acusat ERC i JxCat de “demostrar sobradament la seva incapacitat en la gestió dels serveis que depenen de la Generalitat”.

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari