Xoc entre el govern i l’ANC per la Diada

La presidenta de l’Assemblea diu que el ‘dret a manifestació no es pot prohibir’ i la portaveu de l'executiu català no descarta suspendre les manifestacions de l’11 de setembre
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, en
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, en un dels seus actes multitudinaris

El govern de la Generalitat i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han topat, aquest dimecres 27 d’agost, pel que fa a la possibilitat que el dia 11 de setembre es puguin organitzar manifestacions amb motiu de la Diada. Quasi simultàniament han mostrat posicions contràries sobre si es podran celebrar o no les concentracions anunciades per aquell dia. Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha afirmat, en declaracions a RAC1, que “el dret a manifestació no es pot prohibir” mentre que la portaveu del govern de la Generalitat i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que les celebracions de la Diada es podrien suspendre “en funció de com estiguin les dades epidemiològiques”.

La voluntat de l’ANC i Òmnium Cultural, que s’han encarregat d’organitzar els darrers anys manifestacions per reclamar la independència de Catalunya coincidint amb la Diada, és realitzar actes simultanis davant edificis que les dues entitats identifiquen com a símbols de la presència de l’Estat espanyol a Catalunya. També pretenen fer un acte central amb parlaments davant del local de l’Agència Tributària Espanyola a la plaça Letamendi de Barcelona.

L’ANC ha mantingut aquest any el costum de fer una samarreta nova per commemorar la Diada La d’aquest 11 de setembre de 2020 porta el lema “El deure de construir un futur millor” per la part davantera i “El dret a ser independents" a l’esquena. Es pot comprar a les botigues dels supermercats independentistes Esclat i Bon Preu i alguns mitjans de comunicació s’ofereixen per fer d’intermediaris cobrant una comissió. Aquest any, el portal Vilaweb s’ha despenjat de la seva col·laboració en la venda de samarretes de la Diada mentre el d'El Nacional les ven a 15 euros. Les dels nens, a 8.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides