Quin altre departament de la Generalitat ajuda El Nacional amb diners de l’emergència de la Covid?

Article d'El Nacional finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua
Article d'El Nacional finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua. L’ACA va pagar 4.950 euros al Grup Les Notícies de Catalunya, empresa editora del digital El Nacional, perquè publiqués un monogràfic sobre les mesures que ha adoptat per ajudar les famílies i empreses més perjudicades per les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19. El departament de Territori i Sostenibilitat, que dirigeix Damià Calvet i de qui depèn l’ACA, se suma així al de Presidència en la contractació de serveis del grup mediàtic que dirigeix José Antich per qüestions relacionades amb la pandèmia. Presidència va contractar l’empresa Una Mirada Informativa Especial, també del Grup Les Notícies de Catalunya, perquè elaborés un vídeo de la campanya Tanca la porta al coronavirus, per 21.211 euros.   

Els dos contractes que el govern de la Generalitat ha fet a empreses del grup liderat per Antich s’han inclòs dins el marc de la contractació pública tramitada d’emergència durant la pandèmia. El de Presidència es va adjudicar el 30 d’abril. El de l’Agència Catalana de l’Aigua es va adjudicar el 26 de maig. L’article es va publicar el 31 de maig, sota l’epígraf de Branded Content (Contingut de marca).

L’ACA va ser molt més generosa en l’adjudicació que va fer a El Nacional que en la que va fer a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) cinc dies abans. Li va pagar 1.000 euros per un “publireportatge a l’ACM sobre finançament de la gestió del sanejament”, tal com consta en el Registre Públic de Contractes de la Generalitat. També són més discretes les aportacions de l’ACA a d’altres mitjans els darrers mesos que consten en aquest Registre. El 12 de maig, va pagar 48,07 euros al diari ARA per la renovació de la subscripció anual a la seva edició digital, i el 21 de maig, 115,29 euros al diari La Vanguardia, també per la renovació de la subscripció a la seva edició a Internet.

Territori i Sostenibilitat també contribueix periòdicament a millorar el compte de resultats d’El Nacional a través de la publicitat que hi insereix Ferrocarrils de la Generalitat. El 20 de novembre de 2018 li va adjudicar una campanya de promoció per 14.950 euros. El departament de Cultura també li fa aportacions a través dels anuncis de les activitats del Teatre Nacional de Catalunya i del Museu Nacional d’Art de Catalunya. L’administració més complidora és l’Ajuntament de Girona. L’any passat li van caure vuit anuncis de 1.000 euros de campanyes diverses, des de l’Any del Xuixo a les Nits de Clàssica passant per Fem Vida als Parcs o Temps de Flors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides