Barra lliure a l’estat d’alarma

Sánchez ho proposa a les autonomies per frenar el coronavirus i els ofereix l'exèrcit pel rastreig
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, proposa a les comunitats autònomes que facin servir l'instrument de l'estat d'alarma si ho consideren necessari per frenar els contagis per coronavirus. Afirma que la situació de la pandèmia és preocupant i que les coses no van bé.

Sánchez ho ha dit aquest dimarts al migdia en una compareixença que ha fet a la Moncloa després del Consell de Ministres, on s'han acordat nous instruments perquè les comunitats gestionar millor la crisi sanitària.

Sánchez diu que la situació no és gens bona, que hi ha transmissió i que s'ha de frenar. Per això ha proposat als presidents de les comunitats autònomes que, si creuen que han de limitar la mobilitat, facin servir l'eina de l'estat d'alarma, que no vol dir confinament total. En aquest cas, serien els presidents autonòmics, juntament amb el govern espanyol, els que haurien de comparèixer al Congrés per demanar el suport necessari.

D'altra banda, Sánchez també posa a disposició de les comunitats autònomes 2.000 efectius de les forces armades perquè facin tasques de rastreig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides