Les empreses d’esdeveniments i bodes reclamen a la Generalitat fer actes de més de 10 persones

La restricció de participants en activitats d’aquest tipus contrasta amb l'autorització de Quim Torra als manifestants perquè siguin mes de deu als actes de la Diada
Un esdeveniment organitzat per AEGECat

L’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat) ha reclamat a la Generalitat que les seves entitats puguin organitzar celebracions de més de deu persones al·legant que es tracta d’una “activitat econòmica regulada” on “no només es garanteixen totes les mesures i protocols vigents sinó que se n’apliquen d’extraordinaris”.

El malestar d’aquestes empreses arriba després que el president de la Generalitat, Quim Torra, assenyalés en roda de premsa que queden prohibides les reunions socials de més de 10 persones i que des de Presidència se’l matisés amb posterioritat assegurant que aquest veto “no afecta el dret de manifestació, sempre que s’exerceixi respectant les mesures de distanciament, mascareta i higiene de mans”, en una clara picada d’ullet a les mobilitzacions independentistes que convoca anualment Òmnium Cultural i l’ANC per la Diada de l'11 de setembre.

En un comunicat, les companyies d'organització d'esdeveniments i casaments han demanat a la Generalitat que a l’hora de prendre noves mesures per frenar l’expansió del coronavirus se les tingui en compte com un “subsector diferenciat de la restauració i l’oci nocturn”, ja que en ser “celebracions privades amb llistes tancades de convidats ofereixen majors garanties per gestionar i aplicar els protocols establerts.” Així mateix, es comprometen a impulsar mesures extraordinàries tant pel que fa als clients com pel que fa als treballadors.

D’altra banda, AEGECat sol·licita a l’executiu català que activi una línia específica d’ajudes econòmiques per evitar que companyies del sector hagin de tancar, i no descarta emprendre accions legals per defensar els seus interessos. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides