Sergi Sabrià retreu a Toni Comín que s’equivoca d’adversari

El president del grup d’ERC al Parlament no vol entrar en la guerra freda de què parla l’ex-conseller de Salut i diu que “les nostres batalles són amb el Covid i l’Estat repressor”
Sergi Sabrià

El president del grup d’ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha replicat les declaracions en què l’ex-conseller de Salut Toni Comín parlava de guerra freda entre els partits independentistes. Sebrià ha respost en un missatge de Twitter que “les nostres batalles son amb el COVID i amb l’Estat repressor. Lamentable aquesta obsessió d’equivocar l’adversari”. Comín s'ha intentat justificar, amb posterioritat a les seves declaracions, fetes en una conferència a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, amb una piulada on diu que “la meva reflexió, feta des de la ironia, va ser que l’independentisme català, al pas que anem, encara acabarà fent la ‘guerra freda’ descuidant-se de guanyar abans la 2ª guerra mundial”.

Comín ha justificat també la seva al·lusió a que els russos i els americans es van posar d’acord per guanyar la guerra als nazis amb una altra piulada: “No se’ls hagués passat pel cap renunciar a ser aliats mentre la 2ª guerra mundial encara estava sense resoldre”. El comentari de Sergi Sabrià ha tingut prop de tres-cents retuits i comentaris. La majoria dels comentaris acusen ERC d’haver traït el projecte independentista i hi abunden els insults als màxims dirigents republicans.  Ramon Cotarelo, candidat de JxCat en les últimes eleccions generals, per exemple, considera que “és impossible ser més cínic i hipòcrita” i que “la vostra batalla és contra la independència”.

Algun dels pocs comentaris en aquest fil de Twitter que no van en la línia de criticar ERC recrimina Comín que posi al mateix nivell el nazisme i l’Espanya actual. El diputat de Ciutadans al Parlament Nacho Martín Blanco l'ha acusat de fer "un parel·lelisme infecte".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides