El Parlament atura el decret amb què Treball penalitzava els receptors de l’Ingrés Mínim Vital

La Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania havia qualificat el text elaborat pel conseller Chakir el Homrani de “injust i burocràtic”
Concentració per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania davant el
Concentració per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania davant del Parlament

La Diputació Permanent del Parlament ha aturat, el matí d’aquest divendres 7 d’agost, la aprobación del decret-llei del govern de la Generalitat que adaptava la llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a la creació de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) aprovat pel govern espanyol. Tots els grups de l’oposició han votat en contra d’aquest decret-llei, l’han tombat i han demanat el conseller del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que en presenti un de nou el mes que ve.

Els partits de l’oposició entenen que el govern de la Generalitat vol aprofitar l’entrada en vigor de l’IMV per estalviar diners i posar entrebancs a les persones que vulguin demanar, a partir d’ara, les dues prestacions. Marta Ribas, portaveu del grup de Catalunya en Comú-Podem, ha acusat el govern de “regatejar” recursos per “interessos egoistes” mentre Raül Moreno, portaveu del PSC, considera que el decret dificulta l’accés a les dues prestacions. Vidal Aragonès, de la CUP, en la mateixa línia que Moreno, ha defensat el seu rebuig al decret-llei adduint que pot provocar que hi hagi famílies que no cobrin ni la RGC ni la IMV durant mesos.

La diputada Noemi de la Calle, de Ciutadans, ha denunciat “aspectes regressius” del text legal mentre que Alejandro Fernández, del PP, ha dit que amb el decreto presentat per El Homrani es pot donar el cas que hi hagi famílies que cobrin les dues prestacions i d’altres que no en cobrin cap. Els portaveus de JxCat i ERC, Gemma Geis i Marta Vilalta, han dit que la derrota de la proposta del govern es deu a interessos electoralistes i a la voluntat de l’oposició de desgastar el govern.

La Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania ha agraït els grups de l’oposició que s’hagin oposat a “aquest decret injust i burocràtic” i els ha cridat a estar alerta “per evitar nous intents similars” i a elaborar una nova proposta que encaixi la Renda Garantida de Ciutadania i l’Ingrés Mínim Vital “respectant els drets de les persones vulnerables i amb la voluntat d’agilitar i fer efectiu l’accés a aquestes prestacions”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides