La justícia belga rebutja l’extradició de l’exconseller Lluís Puig

El tribunal de primera instància de Brussel•les considera que el Tribunal Suprem no és competent per emetre l’euroordre ni per jutjar-lo
Lluís Puig, ex-conseller de Cultura
Lluís Puig, ex-conseller de Cultura

La justícia belga ha rebutjat aquest divendres l’extradició de l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, que havia sol·licitat el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, en considerar que el tribunal espanyol no és competent per emetre l’euroordre ni per jutjar-lo. No obstant això, la decisió pot ser recorreguda per la fiscalia belga davant la sala d’apel·lació.   

El Tribunal Suprem havia reclamat a la justícia belga l’entrega de l’exconseller català per un delicte de malversació de caudals públics.

La sentència del tribunal de primera instància de Brussel·les podria complicar, en un futur, l’entrega de l’expresident Carles Puigdemont i l'exconseller de Salut Antoni Comín a les instàncies judicials espanyoles. L'ordre d'extradició de Lluís Puig afectava també Puigdemont i Comín però es va desvincular dels seus casos en ser elegits eurodiputats. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides