Catalunya registra 11 morts, 706 nous contagiats i creix el risc de rebrot

Llargues cues a les carpes sanitàries de Sabadell per fer-se les proves de la Covid-19
Cues a les carpes de Sabadell per fer se les proves de la Covid-19

Catalunya registra 706 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR i el total s'eleva a 82.977, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 103.110 casos (865 més) amb totes les proves.

12.802 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, després que les funeràries hagin reportat 11 defuncions en les darreres hores.

El risc de rebrot continua pujant i se situa en 163,87 (160,24 en el balanç anterior); clarament a la zona vermella, ja que el llindar de risc alt se situa en 100. La velocitat de propagació del virus puja lleugerament i és d'1,03 (1,01 en les dades anteriors).

El nombre de pacients ingressats baixa a 576 (31 menys que en l'última actualització) i 108 estan a l'UCI (111 en les darreres dades).

L'augment alarmant de casos de coronavirus que ha registrat Sabadell els últims dies inquieta els veïns, que han acudit en gran nombre a fer-se les proves que ha iniciat avui la conselleria de Salut en el municipi. Les carpes instal·lades a les places Picasso i Les Termes de Sabadell s'han obert a primera hora del matí i han anat acumulant llargues cues de veïns que, de forma voluntària, hi anaven a fer-se una prova PCR. Fins dissabte se'n preveuen fer unes 3.000.

La iniciativa forma part de l'operació de cribratges massius que el Govern porta a terme tant a Sabadell com a Terrassa i Ripollet per tal de frenar l'important rebrot registrat al Vallès Occidental. Les carpes complementen l'altra actuació rellevant d'aquesta estratègia d'acció global a la comarca com és la realització de tests "porta a porta", que ja ha començat a Ripollet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides